Intensywność zajęć

kursy roczne dzieci, młodzież, dorośli (wrzesień – czerwiec):  ilość osób w grupie - do 11 osób

- 1 x 60 min. - dzieci 1-5 klasa, gimnazjum 1/2 klasa

- 2 x 60 min. - gimnazjaliści

- 2 x 60 min.- licealiści

- 1 x 90 min. - maturzyści, dorośli, firmy

- 2 x 90 min - dorośli, formy
 

kursy maturalne (wrzesień – kwiecień):

- 1 x 90 min (matura podstawowa i rozszerzona)

 

Kursy dla dzieci szkoły podstawowej (1 x 60 min.) rozpoczynają się 15.00-16.00 lub 16.15-17.15;

• Kursy dla gimnazjum (1 x 60 min. lub 2 x 60 min.) rozpoczynają się o 15.05-16.05 lub 17.30-18.30;

Kursy dla licealistów (2 x 60 min.) rozpoczynają się o 16.15-17.15;

• Kursy dla matury rozszerzonej (1 x 90 min.) rozpoczynają się o 16.15-17.45;

Kursy dla dorosłych (1 x 90 min. lub 2 x 90 min.) rozpoczynają się o 18.45-20.15;

Kursy indywidualne (język niemiecki) dla dzieci, młodzieży, dorosłych (1 x 45 min., 1 x 90 min, 2 x 90 min.) -           częstotliwość i godziny zajęć dostosowane do potrzeb kursantów.